Voorbereiding

Spreken op een uitvaart begint met een goede voorbereiding

Een rouwspeech is een belangrijk moment in de tijd. Als u op deze pagina terecht bent gekomen is er wellicht een directe, droevige aanleiding. Misschien heeft u alle gedachten nog niet op een rij en bent u overvallen door het verlies.

En toch… de uitvaart is tegelijk een dag waarop je de overledene recht wilt doen en eer wilt bewijzen. Tegelijk zijn er nog zoveel dingen die geregeld moeten worden! Veel meer dan alleen de toespraak schrijven. Meestal komt het overlijden toch nog onverwacht en ligt er geen kant-en-klare toespraak klaar. Het schrijven van uw eigen tekst kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij de rouwverwerking. Het is een manier om de overleden te benoemen. Zijn of haar eigenschappen terug te halen en anekdotes vast te leggen.

Deze website is bedoeld voor mensen die gevraagd zijn om te spreken op een uitvaart. Dat kan zijn voor een van uw ouders, grootouders, een dierbare collega of vriend. Elke uitvaart is uniek. En zo hoort het ook. Op deze site staan veel handige tips hoe u begint aan de toespraak. Welke vragen kan je stellen? Hoe doe je iemand voldoende recht? Zijn er gedichten die uw gevoel mooi verwoorden, muziek ook?

Alle informatie is beschikbaar in ons e-book. Hierin staat de kennis en onderdelen om een rustige, authentieke toespraak te schrijven en uit te spreken. Internet staat vol met losse flarden gedichten en tips. Dit e-book zet alles op een rij, geeft u praktische tips en veel, heel veel inhoud die u verder helpt. Klik voor aanschaf van het e-book hier.