Uitvaartradio in de lucht

Er is weer een wereldprimeur voor Nederland binnen de uitvaartsector: een radiostation speciaal voor de uitvaartwereld. Ze hopen tot 12.000 luisteraars minstens per dag te trekken. De “Uitvaartomroep” uit Sint-Oedenrode is vandaag begonnen met uitzenden. De omroep verwacht met dagelijkse nieuwsbulletins, achtergrondreportages, informatieve rubrieken, felicitatie- en rouwdiensten.

In tegenstelling tot wat de naam van de omroep doet vermoeden worden de programma’s volgens initiatiefnemer en oprichter Hans Kuyper op een moderne en ongedwongen sfeer gepresenteerd. Alle uitgezonden programma’s – behalve de radiojournaals – zijn via de website terug te beluisteren.

Het heeft Kuyper drie jaar gekost om de omroep op te zetten. Inmiddels staat er een goedwerkende website www.uitvaartomroep.com en zit er een professionele redactie van drie journalisten. Verder werken tal van experts als advocaten, notarissen, fiscalisten, natuursteenhouwers en uitvaartondernemers mee aan de programma’s en rubrieken.

Geplaatst in uitvaarnieuws.