Overlijden vader

Voordat je ouders overlijden zijn de kinderen vaak de middelste generatie. Eerst kwamen immers uw ouders, en daarnaast heb of wilt u misschien ooit kinderen. Met het overlijden van uw vader of moeder bent u de oudste generatie.
Uw eventuele kinderen zijn ineens de middelste generatie geworden. Het kan erg onprettig aanvoelen om ineens tot de oudste generatie te behoren. U mist voor uw gevoel misschien de wijsheid en ervaring om die rol te vervullen. Ineens mist u als volwassenen de bescherming en steun die alleen ouders kunnen bieden. Natuurlijk was u al volwassenen, maar door het verlies van uw vader, bent u ineens echt volwassen, misschien zelfs wel voordat u daar klaar voor bent.

Wanneer vader overlijdt komt de zorg van de financiële afhandeling van het overlijden over het algemeen terecht bij de kinderen. Dit kan soms extra stress geven en het rouwproces in de weg staan. Misschien voorziet u ruzies over de erfenis, de verdeling van spullen of de eventuele verkoop van het huis. Laat het u niet in de weg staan van een mooi afscheid met een mooie rouwspeech. Ook hiervoor staan verschillende voorbeelden op de site. Uiteraard kunt u uit de verschillende voorbeelden 'knippen en plakken'. Dan kan het afscheid rustig en waardig verlopen en komende verschillende visie daarna wel weer aan bod...