Nieuwe opzet uitgaven uitvaartspeech.nl

Tijden veranderen en ook de vragen rond het schrijven van een pakkende uitvaartspeech gaan met de tijd mee. In gesprekken met nabestaanden en met gebruikers van de uitgaven, bleek dat er behoefte was een duidelijker indeling van de vele hoeveel materiaal. Sommige mensen hebben alleen behoefte aan een duidelijke schrijfhulp; hulp bij het opdiepen van herinneringen en een steun bij het zoeken naar structuur. De inspiratie komt voor sommige sprekers dan ‘als vanzelf’.

Bij anderen is er juist behoefte aan wat ondersteuning in de vorm van mogelijke inhoud. Wat zijn passende gedichten, wie kent nog een mooi origineel lied dat pas bij de overledene. En sommigen helpt het als ze enkel voorbeeld speeches doorlezen om zo de eigen toon te vinden. Juist in de korte tijd die er is tussen het overlijden en het uitspreken van de rede, zoek je naar zinnen die de betekenis uitdrukken van het leven van de overledene. Dan helpt het om rustig gedichten door te nemen, misschien alvast wat muziek op te zetten en zo te zoeken naar woorden die eigenlijk altijd letterlijk te kort schieten.

Om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften, zijn er nu op uitvaartspeech.nl drie verschillende uitgaven beschikbaar; de schrijfhulp, de inhoudshulp en de volledige uitgave. De eerste twee zijn los te koop en wanneer er behoefte is aan alle informatie kan met korting de verzamelde bundel worden aangeschaft. Aanschaf van de verschillende uitgaven kan hier.

Geplaatst in boeken, uitvaarnieuws.